3 gaveidéer til de mindste, som kombinerer leg og læring

Hvis du skal forære en gave til et barn, er der mange muligheder. Det er dog altid vigtigt at huske på, at børnene lærer, når de leget – og derfor kan du med fordel investere i et stykke legetøj, som på fornem vis kombinerer leg og læring. Er du i tvivl om, hvad du skal vælge? Her følger 3 gode bud på lærerigt legetøj.

#1: Puslespilsmåtte

En puslespilsmåtte er en sjov og lærerig gave, som barnet med garanti vil få mange gode stunder med. Det er en praktisk måtte, hvor man kan lægge puslespil på. Det sikrer, at puslespillet ikke skrider, og samtidig at det hele er samlet ét sted. På den måde er det også nemmere at rydde det af vejen, når det ikke længere skal bruges.

Det er ikke en specielt spændende gave, hvis den står alene. Derfor bør du sørge for, at der følger et puslespil med - og her er der masser af muligheder. Du bør vælge et puslespil, som passer til barnets alder, så det hverken er for nemt eller for svært. Klik her, hvis du ønsker inspiration til flere sjove gaver.

#2: Malebog

En malebog er altid en god gave, og det er en gave, som barnet med garanti vil blive glad for. Det bedste er, at barnet både øver sin kreativitet og motoriske sans, når han eller hun sidder og farvelægger de mange smukke motiver i bogen. Det er en god idé at vælge en bog med masser af sider, så den ikke bliver brugt op med det samme.

Herudover kan du med fordel vælge en malebog, som er alderssvarende. De fleste børn kan farvelægge motiver, men nogle motiver er mere vanskelige at farvelægge end andre – og derfor er det altså ikke helt uden betydning, hvilken type bog du vælger. Er du i tvivl, kan du typisk se på pakken, hvilken aldersgruppe bogen henvender sig til.

#3: Løbecykel

En løbecykel er et praktisk stykke legetøj, som ikke udelukkende er beregnet til sjov. Den fungerer også som et transportmiddel for familiens yngste medlemmer, og derfor er det en god idé at investere i en, som er af ordentlig kvalitet. Det er en af de dyrere gaver, men ikke desto mindre er det én, som barnet med garanti vil blive glad for.

Du kan få løbecykler i mange forskellige udgaver, men særligt Pukys modeller er værd at bruge penge på. Selvom de er dyrere end mange andre løbecykler, kan du være sikker på, at de er af ordentlig kvalitet, samt at der også er tænkt på sikkerheden.